Kék hírek, bulvár

2014.10.10. 13:01

Kést szorított a néni torkához a román rabló

Másfél év után elfogták az idős nőt kirabló román férfit, akivel szemben európai elfogatóparancs volt érvényben.

baon.hu

Egy orgoványi tanyán élő 77 éves nő tett bejelentést 2013. május 24-én a rendőrségre, mert egy ismeretlen tettes este bement a nyitott lakóházába, ahol felszólította, hogy adja át az összes pénzét, különben megöli. Ezt követően két kézzel fojtogatta és dulakodás közben meg is karmolta a sértett arcát. A fenyegetés hatására a néni elárulta, hol a pénztárcája, amiből a férfi kivette a pénzt, majd az asztalról fölkapott egy konyhakést, amit a néni nyakához szorítva még több pénzt követelt. A sértettnek azonban több vagyona nem volt, így a rabló távozott. Az idős asszony a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett - írja a police.hu.
 
A nyomozók a beszerzett információk alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével K. Zsigmond román állampolgár gyanúsítható megalapozottan. Mivel a férfi elhagyta az ország területét, ezért európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. K. Zsigmondot 2014. október 9-én fogták el az ártándi határátkelőhelyen, ahol a román társszervek átadták a férfit. A rendőrök - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság el is rendelt. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nyitva volt a lakás, így könnyű dolga volt a román rablónak
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!