Kék hírek, bulvár

2012.08.20. 10:38

Betörőket fogtak

Tegnap több betörőt is sikerült elfognia a rendőrségnek megyénkben.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság tegnap őrizetbe vett egy 25 éves törteli férfit, aki 01:30 órakor Tiszakécskén, egy Fácán utcai nyaralóba a nyitott ajtón keresztül besurrant és személyi és használati tárgyakat lopott el 190 ezer forint értékben. A tettenérést követően az is kiderült, hogy a Kecskeméti Törvényszék BV. csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Őrizetbe vettek egy 29 éves és egy 44 éves rémi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tegnapra virradóra, egy lakatlanul, felújítás alatt álló rémi lakóházába az ablakon bemászva bementek. 40 zsák cementet, 2 darab beépítetlen, fa beltéri ajtót, és 1 darab beépítetlen műanyag ablakot vittek el, összesen mintegy 100 ezer forint értékben. A két férfit Baja belterületén fogták el a rendőrök. Megállapításra került, hogy ellenük a Bajai Városi Bíróságon folyamatban lévő büntetőeljárásban lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, illetve a Bajai Városi Ügyészség további két büntetőügyben emelt vádat vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

Tegnap őrizetbe vettek a kunszentmiklósi rendőrök egy 37 éves ercsi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 02:50 perc körül két társával bement egy apostagi családi ház udvarába és az ott nyitott állapotban lévő 500 ezer forint értékű Pegueot 206 típusú személygépkocsit saját kulcsával akarták ellopni, amikor a riasztott rendőrjárőr megzavarta és elfogta.

Lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe került egy 26 éves kiskunfélegyházi férfi. A tolvajt az állampolgárok tartották vissza a rendőrjárőr kiérkezéséig, mivel vasárnap 22:35 óra körül a Kiskunfélegyháza, Petőfi utcában parkoló Suzuki Ignis bal első ülésén éppen a kesztyűtartóban kutatott, és az ott található dolgokat akarta ellopni. A lopással veszélyeztetett érték: 50 ezer forint volt.

Eljárás indult tegnap 3 szír állampolgárokkal szemben tiltott határátlépés miatt. A 3 férfi igazoltatására az 53-as számú főúton került sor. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerségét igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. A meghallgatásuk során elmondták, hogy Romániában beszálltak egy kamionba és Magyarországon szálltak ki. Kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

A tegnapi napon 14.40 órakor Hercegszántó község déli kijáratánál került igazoltatásra 6 afgán állampolgár. A személyek tiltott határátlépést követtek el, kiutasítást előkészítő őrizetbe vételre kerültek a kiskunhalasi Őrzött Szállásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!