Kék hírek, bulvár

2012.03.14. 18:02

Tagadja, hogy ő ölte meg az idős házaspárt - fotók

Megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a kettős helvéciai emberöléssel vádolt férfi büntetőpere. A 29 éves M. Sándor tagadja, hogy ő követte volna el a gyilkosságokat.

N. N. M.

A budapesti születésű férfi 2006-ban költözött Helvéciára, ahol egy családi ház melléképületében kialakított önálló lakrészben élt albérlőként. Alkalmi munkákból keresett pénzt, de a lakásért évekig nem fizetett szállásadójának, csak 2009-től járult hozzá a család költségeihez. Ezenkívül elvégezte a ház körüli munkákat, illetve segített főbérlőjének, aki rendszeresen főzött különböző rendezvényeken.

- A vádlottat erősen bántotta, hogy anyagi helyzete miatt nem volt képes segíteni a barátnője tanulmányait – olvasta fel a vádiratot dr. Hubay Attila ügyész. Tímea bölcsésznek tanult Szegeden, és nem sokkal a gyilkosság előtt szóba került egy spanyolországi ösztöndíj. A vádhatóság szerint M. Sándor ehhez kívánt pénzt szerezni. Végső elkeseredésében 2009. november 26-án, este fél kilenckor átmászott a kerítésen a szomszédban lakó idős párhoz – a férfi 84, az asszony 75 éves volt – és betonvassal, kegyetlenül brutálisan agyonverte őket. Pénzt azonban nem talált.

A rendőrök néhány nap múlva elfogták, de a beismerő vallomását később visszavonta. Azt állította, hogy csak azért hazudta a nyomozóknak a kettős gyilkosság elkövetését, hogy engedélyezzenek számára egy beszélőt Tímeával. Illetve – mint a tárgyaláson ma elhangzott – a rendőrök megfenyegették azzal, hogy még a végén Tímea is belekeveredhet az ügybe, ha nem vallja be Sándor a bűncselekményeket. Emiatt vállalta magára – mint állítja ártatlanul – a kettős emberölést.

A büntetőpert hétfőn már tanuk meghallgatásával folytatja dr. Sárközy Szabolcs bíró. Az egyik koronatanú Tímea lesz, a másik pedig az M. Sándornak lakásbérleményt adó helvéciai férfi. Ítélet legkorábban májusban várható. 

N. N. M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!