Kék hírek, bulvár

2010.08.31. 18:54

Kivégezte barátnőjét, mert elhagyta őt

Amint arról hírt adtunk, tizenöt évről életfogytig tartó fegyházra súlyosbította a Szegedi Táblabíróság annak a 23 éves kalocsai férfinak a büntetését, aki megölte 19 éves, volt barátnőjét.

Hraskó István

A korábban hentesként dolgozó gyilkos legkorábban 30 év után szabadulhat. A náci eszmékkel rokonszenvező  kalocsai A. Péter a lányt késsel megcsonkította és horogkereszutes zászlóval takarta le a holttestet. A fiatalembert szerelmi kapcsolat fűzte a 19 éves I. Gyöngyvérhez, de A. Péter többször is megcsalta barátnőjét. Olyan is előfordult, hogy megütötte, de a lány mindig megbocsátott neki. Rövid ideig együtt éltek, majd A. Péter újabb félrelépése után a főiskolás lány visszaköltözött szülei házába, és később meg is ismerkedett egy másik férfival. Barátja ebbe nem tudott beletörődni.

2009. április 20-án Budapestre utazott, ahol öngyilkossági gondolatai voltak, nyugtató tablettákat vett be, de mivel nem érezte a hatását, két deciliter Hubertust is megivott. Hazaérkezve a kalocsai buszmegállóban összetalálkozott a lánnyal, és elmondta neki, hogy öngyilkos akart lenni, de még ahhoz is gyáva volt. Majd abban maradtak, hogy volt barátnője aznap este felkeresi.

A hentes ezt követően két újabb nagy üveg Hubertust vett, elkeseredésében ismét öngyilkosságra gondolt, de nem végzett magával, hanem súlyosan leittasodott. Kalocsán a Bátyai utcai albérletbe megérkező, védekezni próbáló lányt féltékenységében egy 16,5 centis késsel kétszer megszúrta, majd borzalmasan megcsonkította. A brutális gyilkos számtalan vágást ejtett áldozata nyakán. A táblabíróság ítéletében elhangzott: „le akarta vágni a nő fejét, de ez nem sikerült”. Végül a hátán horogkeresztet mintázó vágásokat ejtett. Áldozata holttestét egy horogkeresztes zászlóval takarta. Néhány órával később önként feladta magát a rendőrségen.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság márciusban első fokon tizenöt év fegyházra ítélte A. Pétert. A vádlott enyhítésért, a megyei főügyészség súlyosbításért fellebbezett, a büntetőügy így került a Szegedi Ítélőtáblára. A másodfokú bíróság tegnap jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a gyilkos büntetését. Indoklásként elhangzott: az ítélőtábla további súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott a sértett holttestét több helyen is összevagdosta, valamint azt, hogy olyan személy sérelmére követte el cselekményét, akivel hosszabb ideje szoros kapcsolatot tartott fenn.

– Egyre agresszívabbá válik a társadalom, eldurvulnak hazánkban is a bűncselekmények, akárcsak a világ más pontjain – mondta el dr. Hegedűs István tanácselnök a büntetés súlyosbításának indokaként. Hozzátette: csupán az ítélőtábla általa vezetett tanácsa az elmúlt egy évben három olyan bűncselekményben mondott ítéletet, amelyben fiatalemberek csak azért végeztek szerelmükkel, mert az el akarta őket hagyni.
– Az agresszivitás ellen nagyobb szigorral kell fellépnie az egész társadalomnak, így a jogalkalmazó bíróságnak is – hangsúlyozta a tanácsvezető bíró.

Ezek is érdekelhetik