Kék hírek, bulvár

2010.02.17. 16:00

Eszméletvesztésig verte élettársát a tabdi férfi

Ájulásig verte nejét egy 39 éves tabdi férfi. A gyanú szerint a velük élő négy gyermeket sem kímélte. Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Sz. B. Z.

A 33 éves nőnél láthatóan ez volt az utolsó csepp a pohárban. A verést követően, amikor észhez tért élettársa ugyan felajánlotta, hogy doktorhoz viszi, de ő inkább maga ment el a körzeti orvoshoz, azt követően pedig, a látleletekkel a kezébe a rendőrségre.

A feljelentés szerint az aznapi verekedést az szította, hogy a férfi követelni kezdte a gyerekek után járó gyest, a nő azonban – mivel sejtette, hogy élettársa megint gyorsan elherdálja pénzüket – letagadta, hogy az megérkezett volna. A férfi ezt nem hitte el neki és ököllel ütni kezdte, mire a nő eszméletét vesztette.


– A rendőrség feltételezése szerint nem a férfin, hanem a véletlenen múlott, hogy nem történt komolyabb baj – mondja Andriska Tibor, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető. A 33 éves nő vallomásából az is kiderül, hogy a közösen nevelt, de nem közös gyermeküket is bántalmazta illetve megrugdosta nemrég a férfi, mert nem megfelelően vigyázott a birkákra. Ezügyben is vizsgálatot indítottunk.
A gyanúsított részben elismerte a bűncselekményeket. Harminc napos előzetes letartóztatását pedig azért indítványozta az ügyészség, mert fennállt annak az esélye, hogy megfélemlíti családját és a környezetükben élőket, megnehezítve ezzel a rendőrség munkáját és a valós kép kirajzolódását.

– Sajnos, nem egyedi esetről beszélünk. Jónéhány olyan család van, akik életét beárnyékolja az erőszak, de nem mernek senkinek szólni. Jeleket azonban akaratuk ellenére is küldenek a külvilág felé. Épp ezért nagyon fontos, hogy ha észrevesszük a szomszédunkon, a jó ismerősön a verés, az erőszak, a megfélemlítés jeleit, értesítsük a családvédőket vagy a rendőrséget – javasolja az bűnügyi osztály vezetője.

Jelen esetben súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomozunk, illetve vizsgájuk, hogy a kiskorú veszélyeztetése megvalósult-e.
Ha bebizonyosodik a testi sértésért azért 3, a kiskorú veszélyeztetéséért pedig 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a gyanúsított férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!