Kék hírek, bulvár

2008.07.09. 15:51

A boltban is vigyázzanak: már a vízkőoldót is hamisítják!

Címkék#Kecskemét

Vízkőoldót, háztartási sósavat és trisót állítottak elő abban az illegális vegyi üzemben, amelyet a vám- és pénzügyőrség munkatársai fedeztek fel egy helvéciai tanyán.

MTI

A Bács-Kiskun megyei tanyáról a nyomozók keddi ellenőrzésük során 5920 liter alapanyagot, 2491 liter készterméket, 352,5 kiló trisót, közel 50 ezer címkét, valamint a töltésre és címkézésre szolgáló berendezést foglaltak le, melyek összértéke közel 3 millió forint - áll a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) közleményében.

A Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány szakértőjével közösen tartott ellenőrzésen lefoglalt termékeket a vásárlók megtévesztésére alkalmasnak találták, ugyanis a flakon, a kupak, illetve a matricán lévő szöveg tördelése, elhelyezése megegyezik egy 1995 óta legálisan gyártott és forgalmazott termékével.

A házkutatás után a cég könyvelőjénél előkerültek az értékesítést igazoló számlák és bizonylatok is.

Leopold Róbert, a VPOP kommunikációs osztályának munkatársa elmondta, hogy bejelentést követően jutottak el a tanyára. A vegyi üzemet működtető cég ellen áru hamis megjelölése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!