Kék hírek, bulvár

2007.12.05. 09:52

Bíróság elé áll a kalocsai nevelőtanár

Vádat emelt az ügyészség egy kalocsai nevelőtanár ellen. Ő azonban tagadja, hogy miatta kellett volna eltávolítani egy 18 éves fiú lépét.

N.N.M.

A vádirat alapján életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt állítják bíróság elé a Romániában született, 36 éves E. Z-t. Idén februárban még gyermekfelügyelőként dolgozott a kalocsai gyermekotthonban. Esti, éjszakai beosztásban hét fiú felügyeletét látta el. Aznap a vécéhelyiség takarítása a későbbi sértett fiú feladata volt. Tévét néztek közösen a kamaszok, amikor egyikük „összehányta” a mosdót. A nevelőtanár ezt követően utasította a takarításért felelős Gábort, hogy tegyen rendet.

A kamasz hangosan káromkodva indult a vécé felé. Mire a vádlott nevelőtanár utána futott, és – a vádirat szerint – a folyosón az előle menekülő kamasz lábait egy kaszáló mozdulattal kirúgta. Az ügyészség állítja, hogy a sértett hasra esett, mire a nevelőtanár közepes erővel, ismét megrúgta. A hasát fájlaló fiú felkelt, rendet tett, éjszaka azonban rosszul lett. Másnap életveszélyes állapotban került a kalocsai kórházba, ahol eltávolították a lépét.

A vádlott előéletéhez tartozik, hogy a kalocsai bíróság 2006-ban garázdaság miatt három évre próbára bocsátotta. Azaz nem ítélték el egy cselekménye miatt azzal a feltétellel, hogy ha három évig nem követ el bűncselekményt, akkor nem lesz következménye az ügynek. Mivel az állítólagos nevelőotthoni bántalmazást a próbaidő alatt követte el, ezért – ha bűnösnek találják – a korábbi garázdaság miatt is büntetésre kell számítania.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik