Hírek

2012.07.11. 07:42

Rejtélyes halál a milliárdos vállalkozó családjában

Holtan találták londoni lakásán Eva Rausingot, a Tetra Pak élelmiszercsomagoló-ipari vállalatbirodalmat irányító milliárdos család egyik tagját. A hírt kedden este megerősítette a Scotland Yard.

MTI

Az amerikai állampolgárságú, 49 éves Eva Rausing - leánykori nevén Eva Kemeny, akinek édesapja, Tom Kemeny a Pepsi cégcsoport egyik vezetője - London előkelő Chelsea kerületében lakott a férjével. A házaspár egy 12 millió font (4,5 milliárd forint) értékű ötemeletes rezidenciát birtokolt a kerület egyik exkluzív negyedében, a Cadogan Place-en. A hatóságok egyelőre "magyarázat nélkülinek" minősítették a halálesetet, de őrizetbe vettek egy 49 esztendős férfit, aki a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint az áldozat férje, Hans Kristian Rausing, aki a Tetra Pak birodalom örököse, s az egyik leggazdagabb brit.

A szerdai The Times úgy tudja, hogy Rausingot először nagy mennyiségű kábítószer birtoklása címén vették őrizetbe. A nyomozók ezután átkutatták a családi rezidenciát, és ekkor találtak rá a feleség holttestére. Hans Kristian Rausingot ezután ismét őrizetbe vették, s egy londoni rendőrőrsön kihallgatták felesége halálával kapcsolatban. A The Daily Telegraph szerdai értesülése szerint a hatóságok azt gyanítják, hogy Eva Rausing kábítószer-túladagolásban halt meg.
   
Hans Kristian Rausingnak és feleségének egyaránt voltak már összeütközései a hatóságokkal kábítószerügyek miatt. Eva Rausingot egy ízben az Egyesült Államok londoni nagykövetségén, egy fogadáson vették őrizetbe, miután a biztonsági személyzet kokaint talált nála.

Ezek is érdekelhetik