Hírek

2012.05.21. 08:26

Szerbiai elnökválasztás: rendőrségi vizsgálat Szabadkán

Rendőrség vizsgálja, hogy történtek-e szabálytalanságok a szerbiai elnökválasztás és a tartományi képviselőválasztás második fordulójában Szabadka Makkhetes városrészében vasárnap.

MTI

A szerbiai elnökválasztást az előzetes szavazatszámlálások alapján Tomislav Nikolic, az ellenzéki Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke nyerte. A nacionalista elnökjelölt a szavazatok 49,7 százalékát szerezte meg, míg Boris Tadic, a kormányzó Demokrata Párt (DS) jelöltje - aki eddig két ciklusban volt Szerbia államfője - a voksok 47,1 százalékát gyűjtötte össze.


   
Szabadkán a rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó nyomozói hétfőre virradó éjszaka helyszíneltek a Makkhetes városrész egyik szavazókörének szomszédságában álló kocsmájában.  Csúszó Endre, a helyi közösség elnöke elmondta, vasárnap este hét órakor kaptak bejelentést arról, hogy a Demokrata Párt (DS) aktivistái tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a kocsma udvarán. Az adományt akkor kaphatták meg a választók, ha a DS jelöltjeire adták voksukat. A helyszínre érkező rendőrök és a választási bizottság tagjai tizennégy csomagot találtak az épületben, a nap folyamán pedig mintegy száz választó kaphatott az adományból – tudatta a helyi közösség elnöke.
Makkhetes városrész a vajdasági tartományi választások során a szabadkai 4-es körzethez tartozott, ahol Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Csengeri Attila, DS jelöltje jutott a második fordulóba. A nem hivatalos végeredmény szerint a választók többsége Pásztor Istvánt támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!