Hírek

2011.11.19. 19:04

Kézilabdás BL-csoda Szegeden

Szegedi csodagyőzelem a Montpellier ellen. A Pick három góllal legyűrte a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a világsztárokkal felálló francia csapatot.

mti

A Pick Szeged az első negyedórát leszámítva fantasztikus játékkal rukkolt elő szombaton, ennek eredményeként 38-35-re legyőzte a világsztárokkal felálló vendég francia Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s egyben megőrizte továbbjutási esélyét. A mostani sikerrel a Pick feljött a negyedik – már továbbjutást érő – helyre, de előnye csak egyetlen pont a nála két találkozóval kevesebbet játszott német Kiellel szemben.
A Szeged legközelebb december 4-én lép pályára a sorozatban, amikor is fogadja a dán Köbenhavn alakulatát.

 Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője:
"A legmerészebb álmainkban gondoltunk arra, hogy most nyerni tudunk. Igaz, 2003-ban már sikerült ez a bravúr, de azóta sok minden változott. A Montpellier-nek a mostani szezonban is nagyon komoly eredményei vannak, és mégis most legyőztük. Az első negyedórában nem ment jól a játék, de kértem a fiúkat, próbálják meg nyugodtan azt játszani, amit elterveztük. Köszönet, hogy ezt végül is végrehajtották. Bízom benne, hogy az az egység, amely most jellemzi a csapatot, sokáig kitart, mert sok meccs vár még ránk."
 
Patrice Canayer, a Montpellier vezetőedzője:
"A Pick ma szenzációs játszott, hiába próbáltunk meg mindent, nem tudtunk fordítani, mert többen is az átlag alatt teljesítettek. Gratulálok a hazai csapatnak"

A másik magyar BL-résztvevő, az MKB Veszprém már szerdán letudta 5. fordulós meccsét, szenzációs játékkal nyert 29-24-re a német Füchse Berlin vendégeként, ezzel pedig óriási lépést tett afelé, hogy kedvező helyzetből - az első vagy második helyről - jusson tovább a nyolcaddöntőbe.


Pick Szeged-Montpellier (francia) 38-35 (18-17)

Gól
: Sulc 9, Lékai 8, Ancsin 6, Buday 6/2, Pribanic 3, Vadkerti 3, Zubai 2, Prodanovic 1, illetve Accambray 10, Honrubia 6, Karabatic 6, Tej 5, Kavticnik 5/1, Bojinovic 3/1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!