Hírek

2011.05.05. 18:01

Dárdai Pál csapatát, a berlini Herthát kereste fel Orbán Viktor

A Dárdai Pál futballcsapatát, a Hertha BSC-t, illetve a berlini Olimpiai Stadiont kereste fel Orbán Viktor, aki kétnapos látogatásra érkezett Németországba.

Forrás: MTI

A hivatalos program, az Angela Merkel kancellárral kitűzött, csütörtök déli találkozó előtt Dárdai Pál futballcsapatát, a Hertha BSC-t, illetve a híres berlini Olimpiai Stadiont kereste fel Orbán Viktor.A magyar miniszterelnök, aki kétnapos látogatásra érkezett Németországba, a berlini klub ügyvezetőjét, illetve menedzserét, Michael Preetzet a felcsúti Puskás Akadémia nevében - az Aranycsapat világhírű középcsatárára emlékezve - egy 10-es számú, piros mezzel ajándékozta meg. A klub vezetői - szintén Puskás Ferencre gondolva - ugyancsak egy 10-es számú, de a Hertha színeit tükröző kék-fehér mezt és egy ugyancsak kék-fehér labdát nyújtottak át a miniszterelnöknek.

A Puskás Ferenc Akadémiát még ellenzéki korában alapító kormányfő a magyar válogatott volt középpályásával, a profiként még mindig a Hertha színeiben játszó, sérülése miatt azonban visszavonulás előtt álló Dárdai Pállal, valamint a klub vezetőivel beszélgetve mindenekelőtt gratulált a patinás együttesnek ahhoz, hogy egy év után visszajutott az első osztályba.

A több mint egyórás látogatás során a magyar miniszterelnök ismerkedett a berliniek kedvenc klubjával, különös tekintettel az utánpótlás-nevelésre. A kormányfőt tájékoztatták arról, hogy a Herthánál évek óta egy a Puskás Akadémiához hasonló, de kisebb létszámú, alig 20 férőhelyes utánpótlásképző működik, ahol 15 és 18 év közötti fiatalok rendkívül korszerű körülmények között igyekeznek elsajátítani a labdarúgás csínját-bínját. A Hertha-akadémia vezetője felajánlotta a magyar miniszterelnöknek, hogy szívesen vállalnák a felcsúti Puskás Akadémia egy hallgatójának berlini képzését, és arra is ígéretet tett, hogy mindennek védnöke, illetve patronálója Dárdai Pál lenne. Orbán Viktor örömmel fogadta a felajánlást, és hangoztatta, hogy a Puskás Akadémia kész az együttműködésre.

A miniszterelnök tájékoztatta a klub jelenlévő vezetőit a magyar labdarúgás, illetve az utánpótlásképzés helyzetéről, kiemelve, hogy Magyarországon nagyszabású klubépítési program kezdődött. Utalt arra, hogy az első osztályú klubok közül ma még mindössze négy tud megállni önállóan a lábán, miközben legkevesebb 10 ilyen egyesületre lenne szükség. A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy kezdetét vette egy ambiciózus pályaépítési program is.

A magyar kormányfő megtekintette a több mint 70 ezer fő befogadására képes Olimpiai Stadion játékterét, ahol a vizit legkevésbé hivatalos színfoltjaként a Hertha kék-fehér labdáját Dárdai Pállal együtt próbálták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!