Hírek

2011.01.18. 09:47

Titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket

A Népszabadság szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháború állhat a szombati diszkótragédia hátterében.

MTI

A lap keddi számában azt írta: erre utal hogy a nyílt nyomozás mellett hétfő óta titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket.

Az eddigi tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül „késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat - emlékeztet a lap.

A cikk idézi azokat a fiatalokat, akik szerint a konkurencia már jó ideje komoly erőket mozgatott meg, hogy lejárassa Noise Night Life ezreket vonzó rendezvényeit. Hozzáteszik, hogy mások az éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzés alatt tartó alvilági csoportokat sejtik a szombaton három halálos áldozatot követelő pánikkeltés miatt.

 A Népszabadság megjegyzi, hogy a fővárosi éjszakában komoly "hagyománya" van a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháborúnak: a rendszerváltás utáni években kézigránátokat dobtak azokra a menő helyekre, amelyek nem fizettek a védelemért, később a diszkók bombariadókkal igyekeztek lejáratni konkurenseiket.

Ezek is érdekelhetik