Hírek

2010.06.16. 15:09

Vuvuzela, a milliárdos üzlet

Van akit idegesít, ám a műanyag vuvuzela kitalálója nem panaszkodhat, már most több mint egymilliárd forintot keresett rajta.

zsj

A műanyag vuvuzela feltalálóját Neil van Schalkwyknek hívják, ő tehet arról, hogyha a világon bárki most bekapcsolja a tévét, olyan érzése támad, mintha egy méhkas közepén állna. Kilenc évvel ezelőtt létrehozott egy céget és elkezdte gyártani a műanyag vuvuzelát. Közlése szerint több mint egymilliárd forint nyereséget tehet majd zsebre a vébé után.

Két német vállalkozó, Frank Urba és Gerd Kehrberg már egy évvel ezelőtt megszerezte a jogot a vuvuzela forgalmazására az Európai Unióban a dél-afrikai cégtől. Már most több országban, Magyarországon is nagy az érdeklődés iránta. Vannak akik szerint, már a Szigeten is vuvuzela hangjára ébrednek a fiatalok.

A vuvuzela egy másik üzletágot is felvirágoztatott. Johannesburgban és környékén már nem lehet venni egyetlen egy füldugót sem mert, rövid időn belül felvásárolták.

Érdekessségek a vuvuzeláról

A duda akár 130 decibeles hangerőt is elérhet, ami már károsíthatja a hallást.  Schalkwyk cége most egy olyan műanyag vuvuzela gyártásába kezd, ami 20 decibellel gyengébb hangerő kiadására lesz képes. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!