2010.06.14. 10:09
Milyenek a kínai büfék? Teszt!
Kínai büféket, egészen pontosan az azokban kapható néhány jellegzetes étel minőségét vizsgálta a Kosár magazin júniusi számának egyik tesztjében.
A végeredmény: sok olajban tocsogó tavaszi tekercs, több kiváló szecsuáni csirke és vegyes minőségű pirított tészták. A Kosár magazin csapata három olyan fogást vett górcső alá, amely egyrészt minden kínai büfében megtalálható, másrészt hazánk legismertebb és legkedveltebb kínai eledelei közé tartozik.
Összességében elmondható, hogy a kínai fogásokból való csipegetés közben a legnagyobb gondot az ételek túlzott olajossága jelentette. Különösen jellemző volt ez a tésztákra; nem egy tavaszi tekercs tocsogott az olajban, de a pirított tészta is többször hagyott kívánni valót e tekintetben. A mintákat a tesztelők igyekeztek úgy válogatni, hogy a főváros jó néhány kerületéből kerüljön az asztalra. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízt és az illatot figyelték.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!