Hírek

2009.05.25. 09:34

Ötvenkét országból 1800 hallgató tanul a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetemen a hét végén rendezték meg a külföldi öregdiákok találkozóját, ahol az intézmény korábban végzett külföldi hallgatók gyűltek össze a képzés negyedszázados fennállása alkalmából.

VGO

Tavaly több mint háromszoros volt a túljelentkezés a Semmelweis Egyetem idegen nyelvű képzéseire a korábbi évinél, idén az első 5 hónap alatt többen jelentkeztek, mint tavaly összesen. A híres magyar orvosképzés a nemzeti valuták dollárral és euróval szembeni leértékelődése és a gazdasági válság ellenére is egyre több fiatalt vonz hazánkba.

A Semmelweis Egyetemen a hét végén rendezték meg a külföldi öregdiákok találkozóját, ahol az intézmény orvos, fogorvos és gyógyszerész szakjain korábban végzett külföldi hallgatók gyűltek össze a képzés negyedszázados fennállása alkalmából. Jellemző adatok: 2265 kiadott diploma, 8000 hallgató, egyre növekvő túljelentkezés az immár negyedszázados múltra visszatekintő idegen nyelvű képzésben. Jelenleg 52 országból több mint 1800 külföldi diák tanul az egyetemen olyan egzotikus országokból is, mint Mauritius vagy a Seychelle-szigetek. Ez azt jelenti, hogy az orvosképzésben a teljes hallgatói létszám közel felét külföldi hallgatók teszik ki.

Magyarország megítélésében jelentős szerepet játszik, hogy mennyire vonzó az itt zajló felsőoktatás a külföldi hallgatók számára.

A cikk további tartalma, valamint háttér és információk a képzésről a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!