Hírek

2009.01.13. 11:54

Veres: nincs vita az IMF és Magyarország között

A kormány kész további lépésekre a költségvetési cél teljesítése érdekében – mondja a pénzügyminiszter. Veres János külföldi újságíróknak arról beszélt, hogy megvárják az Európai Bizottság legújabb gazdasági előrejelzését, azután döntenek a hogyan továbbról.

mr

Ha a kormány inflációs, gazdasági növekedési és adóbevételi várakozásai irreálisnak bizonyulnak, akkor változtatnak rajtuk. Elemzők túl derűlátónak tartják az idén egyszázalékos gazdasági csökkenést feltételező előrejelzést, míg az infláció szerintük kisebb lehet a hivatalosan várt négy és fél százaléknál. A pénzügyminiszter azt mondja: tévednek azok, akik szerint a forint azért gyengül, mert nézeteltérések vannak Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között a hitelcsomagról. Nincs ilyen vita – állítja Veres János, aki a kormányfővel és a jegybankelnökkel együtt kedd délután tárgyal Budapesten az IMF vezetőjével.

Bizottsági ülést akarnak a liberálisok

A költségvetési bizottság összehívását kezdeményezi az SZDSZ, hogy meghallgassák Veres János pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök beszámolóját az IMF-hitelkerettel kapcsolatos helyzetről. A szabad demokraták szerint az állami kiadások csökkentésére van szükség, különben az IMF-mentőcsomag sem tud segíteni Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!