Hírek

2009.01.21. 15:02

Válságtanácskozás-sorozat a következő hetekben

A miniszterelnök a következő hetekben válságtanácskozás-sorozatot indít útjára, még intenzívebben folytatja a szakmai, politikai és társadalmi egyeztetéseket - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján.

mti

Bejelentette: pénteken Gyurcsány Ferenc olyan magyar szakemberekkel folytat konzultációt a válság hatásairól, akik a világgazdasági trendek, folyamatok elemzésével foglalkoznak. Szombat délután a válság kezelésében leginkább érintett tárcák - szociális, pénzügy, gazdasági, közlekedési minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal - vezetőivel ül tárgyalóasztalhoz - tette hozzá.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kormányfő vasárnap a társadalmi élet és a civil szféra képviselőivel, illetve a gazdasági partnerekkel és a szakszervezetekkel konzultál a kialakult helyzetről, a lehetséges irányokról, teendőkről. A megbeszélésre meghívást kaptak a Gazdasági és Szociális Tanács, az Országos Érdekegyeztető Tanács, illetve a Reformszövetség tagjai is.

Budai Bernadett közölte: a jövő héten is folytatódik a tanácskozás-sorozat: a miniszterelnök hétfőn közgazdászokkal egyeztet az ország előtt álló kihívásokról és lehetőségekről. A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság hétfőn nyilvánosságra hozott, a 2008 őszinél borúlátóbb előrejelzése Magyarország piacain is egyre romló körülményeket jelez. A kormány legfontosabb feladata most az, hogy a súlyosbodó válság hatásait  mérsékelje, ehhez figyelembe kell venni az elmúlt egy hónap drámai  erejű változásait is - mondta Budai Bernadett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!