Hírek

2009.01.27. 18:08

Még két hétig lehet érettségire jelentkezni

Február 16-ig, tehát még körülbelül két hétig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra – hívja fel a figyelmet az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

B. V.

 Ez a dátum megegyezik a felsőoktatási felvételi jelentkezés határidejével, de fontos tudni, hogy a két jelentkezés nem „váltja ki” vagy „helyettesíti” egymást: mind az érettségire, mind a felsőoktatási intézményekbe külön jelentkezési lapot kell kitölteni.

Középszintű érettségi vizsgára minden olyan középiskolába lehet jelentkezni, ahol az adott tárgyból vizsgát szerveznek. A középiskola azonban nem köteles a külső – vagyis nem az adott iskolában tanuló – jelentkezőket fogadni. Ebben az esetben az Oktatási Hivatal (OH) OKÉV regionális igazgatóságán kell a vizsgára jelentkezni. Emelt szintű érettségire pedig csak az OH OKÉV regionális igazgatóságain lehet jelentkezni.

A vizsgák a nappali tagozatos tanulók számára első próbálkozásra ingyenesek. A tanulói jogviszony megszűnése után és a több vizsgarészből álló tárgyaknál – az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek kivételével – vizsgánként 12 ezer forintba kerül. A „kivételes” tantárgyak vizsgáira 20 ezer forintot kell fizetni, az egy vizsgarészből álló vizsgákra pedig 8 ezer forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!