Hírek

2009.01.20. 17:04

Maksa könyvtárakban viccel

Kitalált jó híreket tartalmazó bulvárlapot indít Maksa Zoltán, hogy így javítson a közhangulaton. A kiadvány – akárcsak a Maksa Híradó – a világhálón lesz elérhető.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="199"] Kitalált jó híreket tartalmazó bulvárlapot indít Maksa Zoltán, hogy így javítson a közhangulaton.
[/caption]– A szilveszteri rádiókabaréban elbúcsúztatta a Maksa Híradót. Miért?

– Mert nem kellett senkinek. Pedig amióta 2004-ben otthagytam a Szeszélyes című műsort, folyamatosan kínálgattam ezt a produkciót különböző tévécsatornáknak. Ettől függetlenül a Maksa Híradó csapata együtt maradt, és úgy tervezzük, hogy majd a világhálón folytatjuk. Egyébként is fel akarom újítani a honlapomat. Például indítok egy pozitív hangvételű antidepresszáns bulvárlapot, Fiktív címmel, amiben csak olyan kitalált jó hírek lesznek, mint például: „Nem várok gyereket Czeizel Endrétől”. Ezt is a neten szeretném megvalósítani.

– Igaz, hogy újabban vidéki könyvtárakban lép fel?

– Tavaly negyedszázados fennállásom alkalmából írtam egy könyvet, és ez adta az ötletet, hogy Öninterjú című előadói estjeiemet ilyen környezetbe szervezzem. Egy könyvtárnak különleges aurája van, ami kifejezetten jót tesz egy összekacsintós műsornak.

– Tudatosan kerüli a politikai témákat?

– Abszolút. Azt vettem észre, hogy az emberek olyan szinten belefáradtak a közéleti sárdobálásba, hogy hálásak, ha egy műsor során nem hangzik el egyetlen politikus vagy párt neve sem. Ezért aztán én nem oldalról vagy felülről nézem a dolgokat, hanem alulról: végül is ez az a nézőpont, ahogyan a fontos döntések következményeivel a legtöbben találkozunk.

– A fiatalok felfedezése is szívügye. Hogyan bukkan rá az új tehetségekre?

– Hat éve szervezek mini humorfesztiválokat a budapesti Klebersberg Művelődési Központban. Első alkalommal még csak 15 pályamű érkezett, a legutóbbira már 140. Idén február 21-én lesz a verseny, illetve a gálaműsor. A legjobbak általában a rádiókabarénál kötnek ki.

– Nemrég felröppent, hogy a felesége depressziós, s emiatt válságban a házassága. Miért tárta ezt a világ elé?

– A hírnek még a fele sem igaz. A páromat a kismamák depressziójáról kérdezték, mire elmesélte, hogy három éve ő is átesett ezen. Másnap mindez már feltupírozva és jelen időbe helyezve jelent meg. Ebből is látszik: a bulvár veszélyes üzem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!