Hírek

2009.01.22. 14:16

Magyarok Európában

A Hannover játékosa, Huszti Szabolcs felkészülési meccsen betalált a Milan kapujába. Szalai Ádám két góljával győzött a Real Madrid Castilla a korábbról elhalasztott Vecindario elleni bajnokiján.

BAMA

A német élvonalban (Bundesliga) még nem kezdődött el a tavaszi szezon, Huszti Szabolcs együttese, a Hannover azonban így is nagy érdeklődésre számot tartó meccset játszott: a Milant fogadta felkészülési találkozón – olvasható a labdarúgó szövetség hivatalos oldalán. A sztárok sorát felvonultató vendégek a 10. percben hátrányba kerültek, amikor is éppen Huszti Szabolcs volt eredményes. Az olaszok végül 3-2-re nyertek, de a magyar szélső így is büszke lehet teljesítményére.

A holland kupa szerdai nyolcaddöntőjében a Babos Gáborral felálló NEC Nijmegen a Vermes Krisztiánt soraiban tudó Sparta Rotterdamot fogadta. Bár a vendégek már a 2. percben vezetést szereztek, a NEC a második félidő 10. percére megfordította az állást, és 2-1-es győzelmével továbbjutott a következő körbe. Bodor Boldizsár szintén 90 percet töltött a pályán, mégsem játszotta végig az alacsonyabb osztályú Lienden elleni hazai mérkőzést, mert a rendes játékidő leteltéig nem született gól, így hosszabbításban dőlt el a továbbjutás. A ráadásban már érvényesült a házigazdák nagyobb tudása, és végül 2-0-ra legyőzték ellenfelüket.

Szalai Ádám együttese, a Real Madrid Castilla a korábbról elhalasztott Vecindario elleni bajnokiját játszotta le szerdán. A magyar támadó remek teljesítményt nyújtott, együttese az ő két góljával győzött. Szalai, aki végigjátszotta a találkozót, már az első percben a hálóba fejelt, a másodikat - s egyben a meccs utolsó gólját - pedig az 51. percben szerezte. A csapat győzelmével a második helyre lépett elő a Segunda B-ben, Szalai Ádám pedig a góllövőlista élére állt.

A szerda esti, Sunderland elleni reserve-bajnokin súlyosan megsérült Kádár Tamás, a Newcastle United már a válogatott keretében is számba vett védője. A játékos a vizsgálati eredmények szerint sípcsonttörést szenvedett, és legalább három-négyhónapos kihagyás vár rá. Kádár a 90. percben, egy mentés során kapott egy hatalmas rúgást. A védőt kórházba szállították, s először úgy tűnt, meg kell operálni. Még az éjjel átszállították Newcastle-be, ahol csütörtökön megvizsgálta egy specialista, aki megállapította, hogy nincs szükség operációra. A játékos fekvőgipszet kapott, amit minden bizonnyal négy hétig kell majd viselnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!