Hírek

2009.01.30. 10:06

Küzdenek a hibaelhárítók, nincs még mindenütt áram

Pénteken reggel, az üzemzavar harmadik napján még 34 település volt áram nélkül a Nyugat-Dunántúl két megyéjében – tájékoztatta az MTI-t az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.

mti

Patay László elmondta: péntekre virradó éjjel 34, többségében zalai, kisebb részt Vas megyei településen szünetelt a szolgáltatás. Előző este még úgy számoltak, hogy ez mintegy hatezer fogyasztási helyet jelentett, de a péntek reggeli adataik alapján kevesebb, mintegy 4400 háztartást nem tudtak visszakapcsolni a hálózatra.

A Zalavíz Zrt. csütörtök esti tájékoztatása szerint az éjszaka folyamán két településen, Kispáliban és Csöngetmajorban nem volt vezetékes víz az áramhiány miatt, így az ott élő mintegy 250 embernek lajtoskocsikkal szállítottak ivóvizet.

A kedden este kezdődött havazás a Dunántúl négy megyéjében, leginkább Zalában és Vasban, kisebb részt Veszprémben és Somogyban összesen 52 ezer fogyasztónál okozott részleges vagy folyamatos áramkimaradást, több mint 10 ezer fogyasztónál emiatt a vízszolgáltatás is szünetelt, az otthonokat, intézményeket sem tudták fűteni. Az áramszolgáltató közlése szerint az elhúzódó helyreállítás oka az, hogy a tapadó hó súlya fákat tört le, ezek a vezetékekre és az azokat tartó oszlopokra borultak, a kárhelyszíneket viszont a felázott talaj és a nehéz terepviszonyok miatt speciális lánctalpas járművekkel is csak nehezen tudták megközelíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!