Hírek

2009.01.06. 12:34

Gyűjtik a kidobott fenyőket

Az ünnepek után 500-600 ezer karácsonyfát gyűjt össze a Fővárosi Közterület-fenntartó

BAMA

A kidobott fenyők a rákospalotai hulladékégetőbe kerülnek - mondta el Horti Zsófia, a társaság szóvivője kedden az MTI érdeklődésére. A fákat a kukák mellé kell kihelyezni szemétszállítási napokon, de Budapesten lehetőség van arra is, hogy a kijelölt 250 gyűjtőhely valamelyikéhez vigyék a fenyőket - tette hozzá a szóvivő.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a mintegy 800 ezer háztartásból összesen 500-600 ezer fát gyűjtenek össze az elkövetkező egy hónapban az FKF munkatársai. Horti Zsófia kitért arra: sokan vásárolnak az utóbbi időben műfenyőt, vagy a gyökeres, később elültethető fát részesítik előnyben.

A kidobott fenyőket komposztálni nem lehet, így azokat a rákospalotai hulladékégetőbe viszik, ahol eltüzelésükkel távhőt és áramot állítanak elő - közölte a szóvivő. Január 6-a vízkereszt napja, a karácsonyi ünnepkör vége, a farsangi időszak kezdete, a családok többsége eddig hagyja feldíszítve a karácsonyfát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!