Hírek

2009.01.04. 10:15

Gáza külterületén harcolnak

Gáza város külső területein folynak az összecsapások az izraeli hadsereg és a Hamász palesztin iszlamista szervezet harcosai között.

mr

Közben több közel-keleti hírcsatorna, köztük az al-Dzsazíra és az al-Arábíja arról számolt be, hogy a Hamász katonai szárnya két izraeli katonát ejtett foglyul. A palesztin fegyveres szervezet több mint húsz harcosát vesztette el eddig a Gázai övezetben szombat este kezdődött izraeli szárazföldi akcióban. Harminc izraeli katona megsebesült, köztük kettő súlyosan. Harckocsik és páncélozott járművek százai mellett legalább tízezer izraeli katona hatolt be az övezetbe, 2005 óta most először.

„Védelmi jellegű”

A soros uniós elnök Csehország kormánya védelmi jellegűnek tekinti a Gázai-övezet ellen indított izraeli szárazföldi hadműveletet. Ezt a miniszterelnök szóvivője jelentette ki. Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter vezetésével a Közel-Keletre utazik az Európai Unió trojkája, hogy első kézből szerezzen információkat a válságról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!