Hírek

2009.01.05. 13:07

Emelkedtek a beszerzések decemberben

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke 41 százalék volt decemberben, ami 1,1 százalékponttal magasabb a novemberi adatnál

BAMA

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke 41 százalék volt decemberben, ami 1,1 százalékponttal magasabb a novemberi adatnál - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn.

Az MLBKT termelési mennyiség indexe 2008 decemberében 33,0 százalék volt, a novemberi értékhez képest 1,7 százalékponttal nőtt, ugyanakkor 2007 decemberében jóval nagyobb ütemű, 55,7 százalékos index-szel rendelkező növekedés volt megfigyelhető.

Az elemzés készítői megjegyzik: a 2008 decemberi termelési index jócskán elmarad az előző három év azonos időszakainak 57,6 százalékos átlagától, valamint a tavalyi egész éves 48,8 százalékos középértéktől is, és az elmúlt 10 év legalacsonyabb decemberi értékének számít.

Az új rendelések indexe szintén enyhén, 2,8 százalékponttal emelkedett decemberben az előző hónaphoz képest, de a 39,9 százalék ezzel együtt is a valaha mért legalacsonyabb értékek egyike - emeli ki az MLBKT.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!