Hírek

2009.01.12. 08:44

Boross Péter besokallt

A Népszabadság szerint Boross Péter „besokallt”, ezért döntött úgy váratlanul, hogy lemond a képviselőségről. A napilap azt írja: a 80 éves politikusnak voltak vitái Dávid Ibolya pártelnökkel, de „ez nem volt válóok”, hanem az, hogy nehezen bírta a belső széthúzásokat, és méltánytalannak tartotta, hogy a frakcióhoz csatlakozó Lengyel Zoltánt épp mellé ültették a parlamentben.

BAMA

Az újság emlékeztet arra, hogy bár Boross Péter az őszi botrányos időszakban egyértelműen Dávid Ibolya mellett állt ki, Almássy Kornéllal sem volt rossz a személyes viszonya. Ő javasolta, hogy a fiatal politikus vonuljon ki egy évre a politikából, de később, amikor a belső egyezség tarthatatlanná vált, megszavazta Almássy Kornél kényszerű kizárását. A cikk szerint szerepet játszhatott Boross távozásában az is, hogy Lengyel Zoltán, akinek a belépését a frakcióba többen méltatlan dolognak tartották, „lepetibácsizta”.

A távozás lehetséges okának tartja a lap azt is, hogy az adótörvények tavalyi parlamenti megszavazásakor már látszott: nehezen bírja idegekkel a belső feszültségeket, hiszen felállt és kisietett a parlamenti ülésteremből a kritikus szavazás előtt. A Népszabadság szerint a ferencvárosi jelöltállítás is lehangolta Boross Pétert, de egyik forrása szerint a tervezett kizárások is, melyek az „almássysta” MDF-esek ellen irányulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!