Hírek

2008.12.15. 12:41

Vas elhagyja a TT-t is

Vas János volt MDF-es, jelenleg független országgyűlési képviselő a továbbiakban az őt delegáló Tisztelet Társaságától függetlenül végzi munkáját. Erről Schmuck Andor, a szervezet ügyvivője tájékoztatta az MTI-t hétfőn. Vas János közölte: továbbra is jó a viszonya a Tisztelet Társaságával és a vezetőséggel.

mti

Vas kérésének megfelelően a Tisztelet Társasága elnöksége tudomásul vette a képviselő döntését, hogy a továbbiakban a szervezettől függetlenül, minden civil szervezettől és párttól egyenlő távolságra kívánja független országgyűlési képviselői munkáját végezni a magyar Országgyűlésben – írta közleményében Schmuck Andor. A kommüniké szerint a Tisztelet Társasága elnöksége sok sikert kívánt Vas Jánosnak, s megköszönte a „szépkorúak érdekében kifejtett munkáját”.

A független képviselő az MTI-nek azt mondta: a kilépés gondolata először akkor vetődött  fel benne, amikor ki kellett lépnie az MDF-ből. „Továbbra is jó viszonyom van a Tisztelet Társaságával és a vezetőséggel” – jelentette ki. Nem haraggal vált el a szervezettől. Arról, hogy ennek mi az oka, nem kívánt beszélni.

Az MDF és a Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási megállapodást, a szervezet ennek alapján delegálhatta a demokrata fórum listájára Vas Jánost, aki így szerezhetett parlamenti mandátumot. A társaság idén október 8-án kezdeményezte a megállapodás felbontását, és felszólította Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat az Országgyűlésben. Vas október 10-én jelentette be, hogy kilép az MDF képviselőcsoportjából, aminek létszáma ezzel a házszabályban meghatározott tíz alá csökkent, a frakciót így a megszűnés fenyegette. Október 12-én, hétfőn Lengyel Zoltán, addig független képviselő csatlakozott az MDF frakciójához, amely így újra tíztagú lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!