Hírek

2008.11.07. 11:26

Az iskolai erőszak ellen keresnek megoldást

Az iskolákban egyre gyakrabban előforduló erőszakos cselekményekre kínálnak megoldási lehetőségeket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) most induló programjai – közölte Lóránt Gergely az intézet képviseletében.

mti

Az intézet most induló projektjeiben és rendezvényein országosan elismert szakemberekből álló testület felügyeletével, újszerű módszerekkel, gyakorlati példákon keresztül mutatja be a mindennapi életben alkalmazható jó gyakorlatokat és az alternatív vitarendezés módszerét.

Az átfogó program keretében idén már több magyarországi helyszínen: Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon, Noszvajon, Alsóörsön, Szomolyán, Sellyén, valamint Papkeszin kezdeményeztek beszélgetéseket, tartottak fórumokat, melyeket konferencia-sorozat követ. A konferenciák célja a párbeszéden és a közös gondolkodáson túl a követendő modellek, jó gyakorlatok bemutatása, megvitatása és terjesztésük ösztönzése. Az első ilyen konferenciát december 4-én, Budapesten rendezik meg, amit december 11-én Pécsett, majd február 5-én Veszprémben, február 12-én pedig Debrecenben követnek tanácskozások.

A szakmai fórumok és konferenciák mellett az OFI pályázatot hirdetett „Biztonságos Iskoláért – A nevelési-oktatási intézmények jó gyakorlatai az intézményekben előforduló erőszak megelőzésében és kezelésében” címmel, amire még november 10-ig várják a pályamunkákat.

Ezek is érdekelhetik