Hírek

2008.08.12. 14:17

Play backről énekelt a kínai kislány a megnyitón

Play backről énekelte a pénteki olimpiai megnyitóünnepségen az Óda a hazáért című dalt a bájos kínai kislány, mert az igazi hang tulajdonosa nem volt elég helyes ahhoz, hogy Kínát méltóképpen képviselje – ismerte be a gála zenei igazgatója.

mti

Csen Csi-kang (Chen Qigang) neves zeneszerző egy tv-interjúban, amelyet kedden egy rövid időre a Sina.com portál is átvett, elmondta, hogy „tökéletes imázst akartak közvetíteni”, ezért úgy gondolták, hogy a nemzeti érdek ezt a megoldást kívánja meg. „A gyermeknek kifejezőnek kellett lennie, jól kellett mutatnia a kamera előtt. Ehhez Lin Miao-ki tökéletes volt. Hangja azonban Jang  Pej-jinek volt tökéletes – ebben az egész stáb egyetértett” – mondta Csen.

Kedd reggel a kínai médiában több helyen is megjelent a kilencéves Lin Miao-kiról (Lin Miaoke), a feltörekvő sztárról írt hízelgő portré, természetesen fotókkal alátámasztva. Ugyanakkor egy szót sem ejtettek a hangról, a két évvel fiatalabb Jang Pej-jiről  (Yang Peiyi), aki ugyan kissé dundi, fogai összevissza állnak, ellenben gyönyörűen énekel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!