Hírek

2008.08.29. 19:51

Csőd szélén a genfi stadion üzemeltetője

Fizetésképtelenséget jelentett be a nyári labdarúgó Európa-bajnokság egyik színhelyének, a genfi stadionnak az üzemeltetője.

mti

A létesítmény fenntartója közleményben részletezte a csődhelyzet okait. Szerinte a stadionnak szüksége lenne egy élvonalbeli csapatra, mert jelenleg csak a második vonalban szereplő genfi Servette rendezi itt a hazai mérkőzéseit. A találkozókra kilátogató ezer nézőtől származó jegybevétel még a meccsek rendezési költségeit sem fedezi. Ezenkívül nemzetközi mérkőzéseket, illetve koncerteket vagy más, nagy tömegeket megmozgató eseményeket kellene a Stade Genevében rendezni.

Benoit Genecand, a stadiont üzemeltető alapítvány elnöke elmondta: ezt az évet – köszönhetően a három itt rendezett Eb-mérkőzésnek – még sikerülhet nullszaldóval zárni. Ha azonban jövőre nem javul a helyzet, akkor 2009 végére legalább egymillió svájci frankos veszteségük lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!