Hírek

2008.08.21. 10:26

1,4 millióan nézték a tűzijátékot

Rendben zajlottak az állami rendezvények augusztus 20-án. Rendkívüli esemény a biztonságért felelős Operatív Törzsben részt vevő szervezeteinek jelentése szerint nem történt.

mti

A tűzijátékot 1,4 millióan nézték meg. A mentőknek hét embert kellett kórházba szállítaniuk, a rendőrség hét eltévedt gyereket vitt vissza a szüleihez.

A tűzijátékon 1,4 millió, a Miniszterelnöki Hivatal által szervezett programokon összessen másfél millió látogató vett részt augusztus 20-án – közölte a Kormányszóvivői Iroda. A tisztavatást a Hősök terén és az ezt megelőző katonazenekari felvonulást az Andrássy úton mintegy 30 ezren nézték meg, a Kossuth téren a Szent István király udvara nevű programon, illetve ugyanitt a Kenyérfesztiválon 11 és 21 óra között 100 ezren vettek részt, az Andrássy úti Születésnapi Kerékfesztivál 5 ezer, míg a tűzijáték 1,4 millió látogatót vonzott. Már Veres Zoltán műrepülő világbajnok produkcióját is százezrek figyelték fél 8-kor a rakpartokon.
   
A biztonságért felelős Operatív Törzs a rendezvények zárásakor megállapította, hogy a rendezvények rendben lezajlottak, rendkívüli esemény nem történt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az időjárás a nap folyamán megfelelt az előrejelzéseknek. Az Országos Mentőszolgálat 114 embert látott el a helyszíneken, közülük hét embert kellett belgyógyászati problémákkal kórházba szállítani. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hét eltévedt gyereket segített vissza szüleihez.
   
Rendkívüli esemény a tűzijátékon sem történt – a tűzijáték elemeinek kevesebb, mint egy százaléka maradt vissza, amely a statisztikai hibahatáron belül van – olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében. A tűzijáték kilövőállásainak bontását a szakemberek 21-én hajnalban fejezték be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!