Hírek

2008.07.02. 12:29

MDF: Pettkó András nem regisztrálhatott a Kormányszóvivő.hu-ra

Elutasították Pettkó András MDF-es képviselő regisztrációját a Kormányszóvivő.hu-ra; a párt felháborítónak tartja, hogy a portál nem tudja ellátni azt a feladatát, amellyel létrehozását indokolták – közölte az ellenzéki politikus szerdán az MTI-vel.

MTI

Pettkó András közleménye szerint a honlap üzemeltetői „felháborító indokokkal” utasították el regisztrációs kérelmét. Mint írta, a Kormányszóvivő.hu szerkesztői elutasításukban közölték, hogy a jelenlegi kapacitások mellett a portál csak akkor tudja hatékonyabbá tenni az újságírók munkáját, ha azt valóban csak számukra teszik elérhetővé. A politikus ezt úgy értékeli, hogy az információk elérését „egyelőre” korlátozzák, mert a 200 millió forintot felemésztő honlap nem képes megoldani azt az egyszerű feladatot, hogy az állampolgárok szabadon hozzáférhessenek a kormányszóvivői tájékoztatókról készült videókhoz.

Az MDF képviselője kitér arra, hogy miközben a válasz szerint a kormányzat célja az információk lehető legszélesebb körben, lehető legtöbb emberhez való eljuttatása, a kormányszóvivői tájékoztatók élő közvetítéseit és az adatbázist elzárták a kormányzat munkája iránt érdeklődő állampolgárok elől, és csak a sajtóregisztrációval rendelkezők számára tették elérhetővé. A demokrata fórum felháborítónak tartja, hogy a 200 millió forintból létrehozott portál képtelen még azt a csekély feladatot is ellátni, amellyel létrehozását indokolták – fogalmazott Pettkó András.

Véleménye szerint napjainkban, amikor minden ingyenes webtárhely-szolgáltató alkalmas szövegek és videók megjelenítésére, joggal lenne elvárható, hogy a „kormányzati luxusportál” minden adófizetőnek képes legyen teljes körű szolgáltatást nyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!