Hírek

2008.07.07. 06:01

Konzervatívan öltöznek a magyar nők

A véletlen műve volt csak, hogy Patrizia Gucci, a híres olasz divatcég alapítójának dédunokája épp akkor látogatott először Magyarországra a könyveinek magyar kiadásának alkalmából, amikor a Gucci divatház épp az első üzletét készül megnyitni a fővárosban.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="280"] Patrizia Gucci: a magyar nőket nagy szépnek találom, bár talán túlságosan konzervatívan öltözködnek - fotó: Darnay Katalin
[/caption]– Van összefüggés a könyvei megjelenése és a Gucci divatház első hazai üzletének megnyitása között?
– Ez csak a véletlen műve. Nekem is csak tegnap mondták el a szervezők, hogy hamarosan megnyílik itt az első Gucci üzlet. Én 1994-ben – utolsó Gucciként – kiléptem a cégből. Azóta nem a család irányítja a divatházat.

– Első alkalommal van Magyarországon. Milyen érzésekkel jött ide?
– A híreket nem követem, így szinte semmit nem tudok az országról.

– Mi a véleménye a magyar nők öltözködéséről?
– A magyar nőket nagy szépnek találom, bár talán túlságosan konzervatívan öltözködnek. Talán több kiegészítőt – láncot, karkötőt, fülbevalót – hordhatnának. De nem szabad túlzásokba esni, az arányokra figyelni kell.

– A saját öltözködésében is ezt az elvet követi?
– Nem szeretek semmit sem túlhangsúlyozni, inkább az egyszerűségre törekszem. Mindenkinek a saját ízlését kell követnie.

Névjegy:

A divatház alapítójának, Guccio Guccinak a dédunokája, Paulo Gucci lánya.

A cég eleinte csak táskákat és kiegészítőket gyártott, Paulo Gucci tervezett elsőként ruhákat 1975-ben.

Pályafutását a családi vállalkozásban kezdte, bolti eladóként is kipróbálta magát. 1994-ig a divatház nemzetközi PR osztályán dolgozott, majd megalapította saját dizájner cégét Patti Patti G néven. Heti rendszerességgel publikál az olasz Donna Moderna című folyóiratban. Szabadidejében fest, számos kiállítása volt már szerte a világban.

– A könyveiből kiderül, hogy igazi világutazó, mindenhol vannak barátai. Ismer magyarokat is?
– Most már igen. Eddig nem volt szerencsém találkozni velük.

– Két könyve is megjelent, a Szingli és a Csábítás. Ön is szingli?
– Az voltam, de most már van barátom. Minden nővel előfordulhat, hogy olyan időszakot él át, amelyben nincs mellette társ. Nekik írtam a könyvet, hogy észrevegyék a helyzetük előnyös oldalait is. Így meg tudják fordítani a helyzetüket, és a szerencsétlenségükből erényt tudnak kovácsolni.

– Itt van önnel a barátja?
– Nem, dehogy. Nem szeretném, ha a barátom mindenhová követne. Szeretem az érdekesen temperamentumos férfiakat, akik nem tapadnak folyton a barátnőjükre.

– Saját dizájner cége van, Patti Patti G néven.
– Igen, elsősorban a japán piacra dolgozunk, kiegészítőket – táskákat, öveket nyakkendőket, órákat – készítünk.. Ezen kívül még kimonókat is tervezek. Van egy cég Olaszországban, Vicenzában, amely számára üvegmozaikot tervezek. Ezt a technikát még Isztambulban tanultam meg, nagyon kreatív módszer.

– Akár én is rendelhetek belőle a fürdőszobámba?
– A világ számos pontjáról érkezik megrendelés, mindenhova szállítanak.

Hegedűs V. Rita Névjegy: A divatház alapítójának, Guccio Guccinak a dédunokája, Paulo Gucci lánya.

A cég eleinte csak táskákat és kiegészítőket gyártott, Paulo Gucci tervezett elsőként ruhákat 1975-ben.

Pályafutását a családi vállalkozásban kezdte, bolti eladóként is kipróbálta magát. 1994-ig a divatház nemzetközi PR osztályán dolgozott, majd megalapította saját dizájner cégét Patti Patti G néven. Heti rendszerességgel publikál az olasz Donna Moderna című folyóiratban. Szabadidejében fest, számos kiállítása volt már szerte a világban. Patrizia Gucci: a magyar nőket nagy szépnek találom, bár talán túlságosan konzervatívan öltözködnek - fotó: Darnay Katalin Patricia Gucci -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!