Hírek

2008.07.30. 15:14

Budapesti felvételek a CNN belgrádi összefoglalójában

Budapesti zavargásokról készített felvételekkel vegyítve rakott fel kommentár nélküli videót a keddi belgrádi nacionalista tüntetésről a CNN International hírtelevízió honlapjára.

hirado.hu

A kevesebb mint másfél perces videón magyar zászlók, az Andrássy úton égő barikád látható, és tisztán kivehető a Földalatti egyik állomása is. A riportfilm első 15 másodpercében magyar zászlót lengető emberek mellett égő barikád, és a lángokat oltó vízágyús autó látható. Még újságírók is szerepelnek az égő torlaszok mellett, a magyar sajtó munkatársainak kötelezővé tett sárga láthatósági mellényben, valamint egy magyar rendszámú autó is.

Az edition.cnn.com oldalon közzétett videó közepén már Belgrádban készült képeket lehet látni, de az utolsó tíz másodpercben már újra Budapesten járunk: tisztán kivehető a földalatti egyik állomása egy felgyújtott barikád előterében. A CNN International a felvételek forrásának az AP amerikai hírügynökséget jelölte meg, de a Független Hírügynökség munkatársai nem találtak Budapesten készült felvételeket az AP belgrádi tüntetésről szóló televíziós anyagai között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!