Hírek

2008.06.17. 18:18

Guardiola új csapatot épít Barcelonában

Létszámfölöttinek minősítette, ezzel gyakorlatilag átadólistára tette Ronaldinhót, Decót és Samuel Eto’o-t a Barcelona labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Josep Guardiola. A katalán klub egykori kiválóságából lett szakvezető kedden, hivatalos beiktatása alkalmával jelentette be, hogy a három játékos egyike sem szerepel csapatépítő terveiben.

V.M.

"Nélkülük is teljes a keretünk" - adta tudtul Guardiola, aki még hozzáfűzte, hogy a brazil, a portugál és a kameruni sztár távozása a "legjobb megoldás a csapat számára". Annyi engedményt tett csupán a három nagy sztár irányában, hogy megjegyezte: "Akkor számolnék velük, ha a tudásszintjüknek megfelelően teljesítenének. Akkor ők is velünk lehetnének. És ha tudnám, hogy a Ronaldinho-Eto''o csatárduó hatvan gólt termel…" Terveiről szólva pedig így fogalmazott: "Olyan közösséget akarok, amelyben mindenki fontosnak érzi magát. Ez a kiindulási alap." Guardiola - aki a gyenge eredmények nyomán távozni kényszerült holland Frank Rijkaard helyére érkezett, és kétéves szerződést kötött a Barcával - elárulta, hogy Eto''o helyére keres embert, méghozzá olyat, aki megfelelően képes kiegészíteni Thierry Henryt és Bojan Krkicet. "Aki hozzánk jön, tökéletesnek kell lennie" - fogalmazott. Nem lenne meglepetés, ha az Európa-bajnokságon eddig brillírozó spanyol David Villa vagy Mario Gomez, a német bajnokságban szereplő Vfb Stuttgart támadója lenne a megoldás.

Az FC Barcelonánál folytatja pályafutását Daniel Alves, a Sevilla brazil labdarúgója. A 25 éves hátvéd sajtóértesülések szerint 29-32 millió euróért váltott klubot, és 2013-ig kötelezte el magát a katalán gárdához. A bajnokságban csak a harmadik helyen zárt Barcelona már 14 millió euróért leigazolta a mali Seydou Keitát ugyancsak a Sevillától és ötmillióért a spanyol Gerard Piquét a Manchester Unitedtől, míg az uruguayi Martin Caceresért 16,5 milliót fizetett a Villarrealnak. Érkezhet még Adrea Pirlo az AC Milantól. Amúgy a katalán sztárklubtól éppen Milánóba igazolt Gianluca Zambrotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!