Hírek

2008.05.30. 17:58

Újra ellenőrzik a határt az osztrákok

Egy hónapra visszaállítja vasárnap éjféltől a határellenőrzést Ausztria a Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság miatt

BAMA

Egy hónapra visszaállítja vasárnap éjféltől a határellenőrzést Ausztria a Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság miatt. A határátlépésnél kifelé csak az osztrák rendőrök fogják ellenőrizni az utazókat. Magyarországra belépéskor szabadon átjárható lesz a határ, mivel a magyar rendőrök nem ellenőrzik egyik irányban sem a forgalmat, de jelen lesznek az államhatáron, hogy segítsenek a gyors határátlépésben. Magyar állampolgár az Eb idején Ausztriába továbbra is az Európai Unióban elfogadott úti okmányokkal utazhat, vagyis útlevéllel, valamint régi és új típusú személyi igazolvánnyal.

A nemzetközi határátkelőknél folyamatos ellenőrzés lesz. Az ellenőrző kapukat újra üzembe helyezik, az osztrák rendőrök nem csak a gyanús elemeket ellenőrzik.

A kisebb forgalmú átkelőknél az ellenőrzést mobil egységek hajtják végre, vagyis csak bizonyos időközönként jelennek meg a határon a rendőri szervek. Itt várhatóan az adott mérkőzés előtt 26 órával jelennek meg a határcsendőrök és a találkozó után 24 óráig maradnak ott. A turista-, gyalogos- és kerékpáros forgalomnak megnyitott átkelőkön szúrópróbaszerű, ellenőrzéssel lehet számolni. A zöldhatáron is ellenőrzésre kell számítani.

Ezek is érdekelhetik