Hírek

2008.05.19. 14:32

Ki lesz Madár ellenfele?

A monokli.com internetes oldal közzétette Erdei Zsolt lehetséges kihívóinak listáját. A WBO új félnehézsúlyú rangsora komoly iránymutatást adhat a magyar világbajnok tizenegyedik kihívóját illetően. Erdei Zsolt április 26-án bokszolt utoljára, DeAndrey Abront győzte le pontozással. A korábbi hírek szerint Madár legközelebb az elrendelt kihívó ellen bokszolhat, amely ökölvívónak most biztosan rajta kell lennie a ranglistán.

BAMA

A kihívói rangsor:

1. (2.) Roy Jones (USA)
2. (1.) Bernard Hopkins (USA)
3. (5.) Hugo Garay (ARG)
4. (6.) Tavoris Cloud (USA)
5. (7.) Aleksy Kuziemski (POL)
6. (8.) Yuri Barashian (UKR)
7. (9.) Dean Francis (GB)
8. (10.) Silvio Branco (ITA)
9. (-) Clinton Woods (GB)
10. (-) Vyacheslav Uzelkov (UKR)
11. (11.) Thomas Ulrich (GER)
12. (4.) DeAndrey Abron (USA)
13. (13.) Stipe Drews (CRO)
14. (15.) Elvir Muriqi (ALB)
15. (-) Beibut Shumenov (KAZ)

Mint az jól látható, a WBO igencsak megkutyulta a rangsort. Az teljesen normális, és elfogadott, hogy más elismert szövetségek bajnokai lekerülnek a listáról, ekképp Tarver (IBF) és Diaconu (WBC interim) neve már nem található a TOP15-ben. Az korábban is fura volt, hogy a kiváló Glen Johnsont (47 győzelem - 12 vereség - 2 döntetlen) miért rangsorolta hátul a WBO, ám most már egyáltalán nincs rajta a listán, miután vitatható pontozással kikapott a WBC címvédő Chad Dawsontól. Vagyis pillanatnyilag nem lehetséges az Erdei Zsolt – Glen Johnson küzdelem!

A ranglistát most Roy Jones Jr (52 győzelem - 4 vereség) vezeti, de csak remélni tudjuk, hogy az amerikai világsztárnak tud olyan ajánlatot tenni az Universum, amivel át lehet csábítani Európába. Három új név van: Clinton Woods korábban IBF bajnok volt, ekképp csak most kerülhetett fel a TOP15-be. Az ukrán Vyacheslav Uzelkov (18 győzelem - 0 vereség), és a kazah Beibut Shumenov feltűnése közül csak az utóbbi meglepetés, hisz Shumenov a mai napig csak öt profi mérkőzésen lépett ringbe.

Ezek is érdekelhetik