Hírek

2008.05.23. 17:30

Ha jön az EB, legyen rendben az autónk és a személyink

Európai Unió ide vagy oda, személyi igazolványt eddig is magunknál kellett tartani utazás esetén

K. T.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy jegyünk van a júniusi foci-EB egyik mérkőzésére, személyi igazolványunk vagy útlevelünk zsebre vágása nélkül el se induljunk. Osztrák döntés folytán ugyanis, mint megírtuk, visszaáll a határkontroll a futball-torna idejére.

Európai Unió ide vagy oda, személyi igazolványt eddig is magunknál kellett tartani utazás esetén. Ám júniusban az osztrák-magyar határátkelőknél a sógorok határőrei fogják ellenőrizni azokat. Ha a magyar futballrajongónál nincs érvényes okmány, akkor legfeljebb Lipcsei Péterék hazai cseleiben gyönyörködhet és búcsút inthet Cristiano Ronaldónak és társainak. Az osztrákok akkor is megtagadhatják a beutazást, ha a határátlépő szemények nincs meg az anyagi fedezete az ottartózkodáshoz, vagy a gépkocsija rossz műszaki állapotban van.

A nagy határátkelőhelyeknél folyamatos ellenőrzést tartanak, az ellenőrző kapukat újra üzembe helyezik. A kisebbeknél mobil egységek üzemelnek majd, míg a turista-, gyalogos-és kerékpáros forgalom számára fenntartott átlépési pontokon szúrópróbaszerű lesz a kontroll.

Ezek is érdekelhetik