Hírek

2008.05.01. 13:19

Fegyvert fogtak Gyurcsányra

Műanyag fegyvert fogott a kormányfőre egy férfi annak beszéde közben az MSZP majálisán csütörtökön a Városligetben.

MTI

Műanyag fegyvert fogott a kormányfőre egy férfi annak beszéde közben az MSZP majálisán csütörtökön a Városligetben; a férfit az MTI információja szerint civil ruhás rendőrök azonnal elvezették. Az MTI helyszíni tudósítója szerint egy másik férfi pedig a hallgatóságot provokálta, emiatt a színpad előtt mintegy harminc méterrel dulakodás támadt, majd őt is elvezették.

Gyurcsány Ferenc éppen beszéde elején tartva, azt mondta az incidens kapcsán: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak. Szavait taps fogadta.

Három fiatalkorút is előállított a rendőrség csütörtökön az  MSZP-majálison, még Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megérkezése  előtt, mert hatástalanított AK géppisztoly volt náluk, a társaságukban lévő felnőttnél pedig egy gázpisztoly - erősítette meg  az MTI információit Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni - reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön az MTI-nek arra, hogy a szocialista városligeti majálison a tömegből egy műanyag játékfegyvert fogtak rá. Elmondta, pontosan nem látta, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat.

Hangsúlyozta: nincs kétsége afelől, hogy a helyes utat járják, de hiheti bárki más is, hogy a saját útja jobb. "Soha nem fogok elbújni, páncélautók mélyén politikát csinálni" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, nem tudnak olyat tenni, ami megakadályozza abban, hogy sétáljon az emberek közt, kocsmába, moziba menjen.

Úgy fogalmazott, megingathatatlanul hisz a demokratikus versengésben és nincsen benne minimális gyűlölet vagy ellenérzés sem politikai riválisaikkal szemben. Van bennem viszont erős kitartás, hogy ne engedjük meg, hogy bárki félhessen Magyarországon. Olyan országot kell teremteni, ahol egyetlen egy embernek sem kell félnie csak azért, mert mást gondol, másban hisz, más a vallása - közölte, hozzátéve, a túlnyomó többség az országba.

Baloldali polgári köröket vizionál Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc szerint szocialista-szociáldemokrata, aktív, kezdeményező kormányzás kezdődik, amely újra milliók álmát fogja beteljesíteni. A pártelnök-miniszterelnök a tagságtól összefogást és saját maguk megszervezését kérte a városligeti majálison csütörtökön Budapesten.

Arra buzdította a szocialistákat, hogy az országban valamennyi településen szervezzék meg a demokratikus Magyar Köztársaság legerősebb közösségeinek élő, eleven hálózatát, továbbá  tegyenek többet és érveljenek igazukért. Hangsúlyozta, ha nem tesznek közösen az erős, haladó demokratikus Magyarországért, akkor az el fog veszni.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, a következő két évben megmutathatják, soha egy percre sem veszítették el hitüket abban a végső célban, hogy Magyarországon megteremtsék a felemelkedés lehetőségét a szegényeknek, a szükséget szenvedőknek és az alávetetteknek. Felhívta a figyelmet arra, hogy volt bátorságuk változtatni, és később majd Magyarország büszke lesz erre, hiszen nem elmenekültek a kihívások elől, hanem megteremtették a lehetőségét a következő két évnek.

Úgy fogalmazott: idén végre növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, de jövőre még az ideinél is kicsit könnyebb lesz, mert Magyarország megtette, amit meg kellett tennie, erős volt és nem adta fel. "Ha kellett valaha a támogatásotok, ha kellett valaha a szűnni nem akaró hitetek, hogy jó úton járunk, akkor most ez az a pillanat"  - jelentette ki a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik