Hírek

2008.05.18. 15:50

Erőss Zsolt sikeres csúcstámadása Makalura

Tegnap magyar idő szerint déli 12 és fél egy körül Erőss Zsolt felért a világ ötödik legmagasabb hegyének a 8463 méter magas Makalu csúcsára a Himalájában

BAMA

Tegnap magyar idő szerint déli 12 és fél egy körül Erőss Zsolt felért a világ ötödik legmagasabb hegyének, a 8463 méter magas Makalu csúcsára a Himalájában. Ez a magyar hegymászás történetének kilencedik nyolcezer fölötti hegycsúcsa és a 2003-ban létrehozott Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat újabb sikere.

Nepáli idő szerint tegnap hajnalban indult a csúcstámadás a 7600 méteren felállított előretolt táborból. Sokáig a vállalkozás egyetlen női tagja, Sterczer Hilda bírta a legjobban, és majdnem egy órával megelőzte az egyre lassabban mozgó Mécs Lászlót és Erőss Zsoltot. 8250 méteres magasságban Mécs érezte, folytatni tudná a mászást, de a csúcsra már nem tudna felmenni. Sterczer Hilda bevárta Erőss Zsoltot. Mindketten felértek az előcsúcsra, ahonnan Sterczer Hilda a fáradtság miatt már nem tudott továbbmenni. Erőss Zsolt azonban ezúttal sem adta fel: továbbment és már a csúcsról jelentkezett be az alaptábornak.

Ezek is érdekelhetik