Hírek

2008.04.16. 14:17

Talákozik Demszky és Kákosy

Demszky Gábor főpolgármester és Kákosy Csaba szdsz-es gazdasági miniszter a BKV helyzetét vitatják meg

mti

A távirati iroda kormányzati körökből származó értesülése szerint az alapvetően konzultációs jellegű megbeszélésen Demszky Gábor (SZDSZ) és Kákosy Csaba (SZDSZ) között az egyik fő téma a BKV pénzügyi helyzete lesz, de nem várható a problémák megoldása, hiszen az kormánykompetencia.

A kérdésben Gyurcsány Ferenc az elmúlt napokban többször is határozott véleményt fogalmazott meg, amely szerint 2003-ban megállapodást kötöttek a fővárossal a BKV helyzetének rendezésére, de ezt a főváros nem tartotta be, így nem is támogatja, hogy a főváros 18 milliárd forintos igényét a központi költségvetésből finanszírozzák.

Demszky Gábor hétfőn telefaxon küldött levélben tájékoztatta a kormányfőt arról, hogy szerinte nem helytálló, ezért nem hagyható szó nélkül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azon televíziós kijelentése, hogy Budapest nem teszi a dolgát a BKV finanszírozása ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!