Hírek

2008.04.26. 10:42

MSZP: további egyeztetés az SZDSZ-szel

Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlése után folytatódik az egyeztetés a liberális párt országos tanácsának elnökével a szocialisták és a szabaddemokraták közötti együttműködés lehetséges formáiról

(MTI)

Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlése után folytatódik az egyeztetés a liberális párt országos tanácsának elnökével a szocialisták és a szabaddemokraták közötti együttműködés lehetséges formáiról – mondta az MSZP választmányának elnöke a testület szombati budapesti tanácskozásán.

Simon Gábor emlékeztetett arra, hogy felhatalmazást kapott a választmánytól, tárgyaljon Gulyás Józseffel, az SZDSZ országos tanácsa elnökével a két párt közötti együttműködés lehetőségeiről. Mint kifejtette, az SZDSZ nem tér ki az egyeztetés elől, de érdemben csak a vasárnapi, a koalícióból történő kilépésről döntő küldöttgyűlés után tud tárgyalni.

A választmányi ülés elején Simon Gábor szólt arról is, hogy a testület legutóbbi ülésén azért nem tárgyalt néhány pécsi párttag tisztújító kongresszust szorgalmazó kezdeményezéséről, mert nem volt adott a technikai háttér. Hozzátette: a kezdeményezőknek nem a sajtóban kellett volna üzengetniük, hanem el kellett volna jönniük a választmány ülésére. A közelmúltban az MSZP néhány Baranya megyei tagja azt kezdeményezte, tartson tisztújító kongresszust a szocialista párt.

A közelgő május 1-je kapcsán Simon Gábor úgy fogalmazott, hogy az MSZP támogatja a szakszervezeti mozgalmat és a munkavállalói érdekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!