Hírek

2008.04.17. 14:03

Már nincs szabad taxi péntek reggelre

Már nem vesznek fel előrendelést péntek reggelre a budapesti taxistársaságok a BKV egész napos sztrájkja következtében sokszorosára növekedett igények miatt, és már az autókölcsönzőknél is érzékelhető a kereslet erősödése.

BAMA

A távirati iroda által megkeresett taxiscégek közül többen azt javasolták, napközben, az indulás előtt érdeklődjenek az utazók, hátha felszabadul egy-egy autó. A legtöbb rendelés a hajnali négy és a délelőtt tíz óra közötti időszakra érkezett a taxistársaságokhoz, ekkorra már szinte lehetetlen szabad autót találni a városban. Van olyan taxistársaság, amelynek hívásakor már az automata telefonközpont is azt közli, hogy a reggelre nem tudnak taxit biztosítani, más cégeket pedig az állandó foglaltjelzés miatt nem lehet elérni. Volt olyan diszpécser is, aki azt javasolta az érdeklődőnek, hogy próbáljon saját, vagy kölcsönkért kocsival elindulni.

Budapesten több mint háromezer taxi működik, beleértve a különböző sofőrszolgálatok tevékenységét is; a személyszállítás engedélyköteles tevékenységnek minősül. A távirati iroda megkeresett több autókölcsönző céget is; itt ugyancsak arról számoltak be, hogy jelentősen megnövekedett a rendelések száma, van ahol száz százalék közeli a foglaltság, és már csak a drágább, magasabb kategóriájú autók szabadok.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!