Hírek

2008.04.26. 10:19

Baja, Szekeres, Bajnai az SZDSZ-es minisztériumok élén?

A Népszava információi szerint őket jelölheti Gyurcsány a megüresedő posztokra. Bajnai kinevezése esetén ismét Lamperth Mónika lehet az önkormányzati tárca vezetője.

mti

A miniszterelnök várhatóan napokon belül bejelenti, kiket jelöl a koalíciós partner távozása után megüresedő tárcák élére. Egészségügyi miniszterjelöltként korábban Kökény Mihály neve is felmerült, ám most már szinte biztosra vehető Székely Tamás OEP-főigazgató kinevezése - írja a lap. A gazdasági tárca élére Szekeres Imre és Bajnai Gordon is esélyes lehet.

Ha Szekeres fut be, a honvédelmi tárcánál Vadai Ágnes vagy Iváncsik Imre válthatja a jelenlegi minisztert. Ebben az esetben Simon Gábor vagy Szekeres Imre lehet az új munkaügyi miniszter.

Fodor Gábor helyét Baja Ferenc veheti át a környezetvédelmi minisztérium élén. A lap információi szerint a kormányfő a jelöltek megnevezése előtt még egyeztetni akar a szocialista frakcióval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!