Hírek

2008.03.05. 06:10

Két film is készül a Bob Marley életéről

Felfigyelt a filmipar Bob Marley-re. Egy hónappal ezelőtt Martin Scorsese jelentette be, hogy dokumentumfilmet készít a reggae-legendáról, a napokban pedig a Variety magazin közölte, hogy hamarosan egy Marley-játékfilm is várható.

BAMA

A produkció alapja az énekes No Woman No Cry: My Life With Bob Marley című önéletrajzi könyve lesz, melynek megfilmesítési jogait a Weinstein Co. vásárolta meg Marley özvegyétől, Rita Marley-tól. A könyvben a nő részletesen beszámol 1966-tól 1981-ig – az előadó haláláig – tartó enyhén szólva is viharos házasságukról. A film a tervek szerint 2009 végére készülhet el, de rendezője egyelőre még nincs. Viszont ha tartják a határidőt, az alkotás előbb készülhet el, mint Scorsese dokumentarista változata, amelynek bemutatóját 2010. február 6-ra tervezik, arra a napra, amikor Marley 65. születésnapja lett volna.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Marley életét megpróbálják vászonra vinni. Egy korábbi, meg nem valósult verzióban például Bob egyik fia, Rohan alakította volna saját apját, Ritát pedig Lauryn Hill formálta volna meg. Az új film szereposztásáról egyelőre még nincs hír.

Ezek is érdekelhetik