Hírek

2008.03.16. 17:01

Hatalmas magyar siker Hongkongban

A hongkongi fesztiválra olyan rangos művészeket és együtteseket hívtak meg mint Schiff András zongora- és Perényi Miklós gordonkaművészt

BAMA

Álló, ovációs taps köszöntötte a Magyar Állami Népi Együttes Hungarian Concerto – Hommage á Bartók Béla című előadását március 15-én, szombaton este, a magyar nemzeti ünnepen Hongkongban. Vasárnap este az állami népi együttes műsorával ért véget a 36. Hongkongi Nemzetközi Művészeti Fesztivál.

A hongkongi fesztiválra olyan rangos művészeket és együtteseket hívtak meg mint Schiff András zongora- és Perényi Miklós gordonkaművészt, valamint Fehér László festőművésznek is volt egy kiállítása. A legnagyobb példányszámú helyi napilap, a Hong Kong Commercial Daily egész oldalas, képekkel illusztrált írást közölt a Fehér-kiállításról. Ma a Hongkongi Egyetem Múzeumában Stein Aurél Belső-Ázsia világhírű kutatója életéről és munkásságáról nyílik kiállítás.

Kína hatalmas, fejlődő kulturális piac, a magyar kulturális tárca erős kezdést akart ezen a piacon, amely már érezteti is hatását, mert az ott szerepelt művészek sorra kapják a visszahívásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!