Hírek

2008.01.23. 17:44

Kegyetlen gyilkosság Gadácson két traktorért

fk

Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják azt a két huszonéves férfit, akik vasárnap éjjel brutálisan meggyilkolták a Somogy megyei gadácsi géptelep 35 éves őrét. A férfira kedden találtak rá a rendőrök, akik a tulajdonos bejelentésére érkeztek a helyszínre. Az áldozat látványa még a sokat látott nyomozókat is sokkolta.
A férfit kilenc, erőteljes, fejre mért ütéssel, illetve 12 – az orvosszakértő szerint egyenként is halálos – késszúrással gyilkolták meg. Ezután a 20 és 28 éves munkanélküli elkövetők valószínűleg gázolajjal lelocsolták és felgyújtották a holttestet. A géptelepről ezután elvittek két, összesen hárommilliós értékű traktort.

A somogyi rendőrség szerdán fogta el a két gyilkost. A tettesek a rendőrök feltételezése szerint ismerték a telep őrét, két Gadács melletti kistelepülésen laktak. A traktorokat Gadácstól mintegy 50 kilométerre találták meg, a gépeket később akarták alkatrészként értékesíteni. A nyomozás vezetője szerint a kihallgatás során mindkét férfi beismerő vallomást tett, ám igyekeztek egymásra hárítani a felelősséget. A bíróság ilyen esetekben akár életfogytig tartó büntetést is kiszabhat, ám a rendkívül kegyetlen gyilkosság miatt az elkövetők elmeszakértői vizsgálatát is elrendelték.

Ezek is érdekelhetik