Hírek

2007.04.13. 11:07

A vásárhelyi kórház nem hibázott

A mentőben elhunyt mindszenti beteg kórboncnoki jelentése elkészült, s ez a kórház álláspontját támasztja alá

Forrás: Hír TV

A boncolás eredménye szerint az orvosi vizsgálat időpontjában még nem lehetett arra következtetni, hogy veszélybe is kerülhet az élete annak a betegnek, aki a múlt héten egy mentőben halt meg, miközben Hódmezővásárhelyről Szentesre szállították. A mindszenti férfit a kórház álláspontja szerint stabil állapotban indították útjára a területileg illetékes kórházba.

A hódmezővásárhelyi kórház főorvosi karának jelenlétében tájékoztatta a sajtót a város polgármestere és a kórház vezetése arról, hogy a mentőben elhunyt mindszenti beteg kórboncnoki jelentése elkészült, s ez a kórház álláspontját támasztja alá.

- Nem hozható összefüggésbe a beteg ellátása, illetve nem vonható felelősségre sem a kórház, sem az ott orvosi tevékenységet ellátó kolléganő – jelentette ki Dr. Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház igazgatója.

Hódmezővásárhely polgármestere felháborodottan beszélt arról, hogy miközben az Egészségbiztosítási Felügyelet szerdán délután kettőkor elítélően nyilatkozott a vásárhelyi kórházról, és felelőssé tették a mindszenti beteg halála miatt, addig a hivatalos vizsgálatok csak ezt követően kezdődtek meg. Lázár János fenntartja álláspontját, hogy a beteg haláláért a rendszer a felelős.

- Április elseje előtt ennek a betegnek lett volna helye a vásárhelyi kórházban, elláthattuk volna. Ezt ma jogszabály tiltja. Amennyiben stabil a beteg állapota, 15 percen belül tovább kellett küldeni a kórházból. Szeretném elmondani, hogy az eset óta már húsz beteget kellett elküldeni a kórházból, akiket korábban ebben az egészségügyi intézményben elláthattunk - közölte Lázár János, a város polgármestere.

Több internetes fórumon megjelent, hogy vizsgálatot elvégző belgyógyász szakorvost az eset miatt elbocsátották. A hírTV megtudta: a doktornőt semmiféle munkaügyi hátrány nem érte, jelenleg egy orvoskonferencián vesz részt a vásárhelyi kórház képviseletében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!