Hírek

2007.04.10. 17:26

A héten eldől a posztok sorsa

A héten már több kérdéses poszt is gazdára találhat az SZDSZ-ben – derül ki a liberális párt vezetőinek nyilatkozataiból. Az SZDSZ ügyvivői testülete csütörtökön ülésezik, s ekkor dönthetnek személyi kérdésekről.

É. S.

Pénteken választanak frakcióvezetőt, a poszt legnagyobb várományosa jelenleg Eörsi Mátyás, akit az új pártelnök, Kóka János is favorizál. Eörsi az egészségügyi miniszter kiválasztásáról úgy nyilatkozott, hogy olyan embert kell megbízni, aki képes végig vinni a megkezdett reformot, melynek fontos eleme a több-biztosítós modell. Horn Gábor cáfolta azt az értesülést, mely szerint Kóka minisztériumot váltana, s az egészségügyi tárca végleges vezetéséért feladná a gazdasági tárcát. Más értesülések szerint a jelenlegi államtitkár, Horváth Ágnes vezetné az egészségügyet, s Ungár Klára örökölné eddigi posztját.

Az MDF kedden felszólította Fodor Gábort, hogy ne vállaljon kormánytagságot. A párt közleménye szerint ugyanis „a kormány ámokfutásának” csak az szabhat gátat, ha a koalíción belül lesznek bátor emberek, akik megálljt parancsolnak a reformkapkodásnak, és arra ösztönzik a koalíciót, hogy végre kezdjen el kormányozni. Fodor neve eddig környezetvédelmi miniszterként, frakcióvezetőként, vagy egy önálló rendészeti tárca első embereként vetődött fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!