Hírek

2007.03.28. 16:56

Szombat éjfélig lehet igényelni támogatást

A három havi támogatás akkor sem vész el, ha a kérelmező betartotta a március 31-i határidőt, de hiánypótlásra van szükség

É. S.

„A teljes támogatási összeget megkapja az, aki március 31-én éjfélig eljuttatja jogos gáz- vagy távhőtámogatási igénylését a Magyar Államkincstárhoz” – jelentette be tegnap Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

A három havi támogatás akkor sem vész el, ha a kérelmező betartotta a március 31-i határidőt, de hiánypótlásra van szükség, vagy az ügyintézés elhúzódik. Akik április 1-je után nyújtják be az igénylésüket, a kérelem benyújtása utáni hónaptól kapnak támogatást.

Március 26-ig 2 millió 125 ezer támogatási kérelem érkezett az államkincstárba, az igénylőlapok 99 százalékát feldolgozták, negyvenezer igénylést várnak vissza hiánypótlásra. A több mint kétmillió igénylésből 1 millió 979 ezret támogatott, harmincezer igénylést utasított el az államkincstár.

Április elsejétől, ha a szolgáltató a tényleges fogyasztásnál nagyobb összeget számláz ki az átalánydíjas rendszerben, az éves elszámoláskor a fogyasztó szabad döntésén  múlik, hogy visszakéri-e a többletet készpénzben, vagy az átalánydíj csökkentését kéri. Ha a készpénzes visszatérítést választják a fogyasztók, akkor a szolgáltatónak a kérelem kézhezvételétől számított nyolc napon belül fizetni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!