Hírek

2007.01.05. 00:00

Húszmilliárd kisvállalkozásnak technológia-fejlesztésre

Idén csaknem húsz, jövőre több mint 26 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a kis- és középvállalkozások (kkv) a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében vállalati technológiafejlesztésre – tudta meg a Világgazdaság. Január második felében ismét meghirdetik a kkv-k 2.1.1-es kódjelű pályázatát.

VG

Ez az európai uniós társfinanszírozású támogatási lehetőség 2004–2006 között az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legkapósabb pályázatának bizonyult. Ez előrevetíti, hogy a 2007–2013 között is nagy érdeklődésre lehet számítani. A gazdaságfejlesztés operatív program (gop) prioritásai között a második a sorban a vállalkozások, közöttük is kiemelten a kkv-k jövedelem-termelő képességének erősítése. Erre a célra a hét évre összességében előirányzott 674 milliárd forint harminc százalékát irányozták elő. Az elkövetkezendő két évben ebből összesen 46 milliárd forint jut. A kiírástervezet szerint idén 1300–1500, jövőre pedig 1700–2000 projektet lehet támogatni a fejlesztés értékének legfeljebb harminc százalékával, minimum egy-, maximum ötszázmillió forinttal.

Az egyfordulós, nyílt pályázat a vállalkozások korszerűsítését és modernizációját, valamint a versenyképességük és beszállítói pozícióik erősítését szolgáló fejlesztéseket segíti elő. Fontos feltétel, hogy a pályázat benyújtását megelőző évtől a beruházás befejezésének esztendejéig nem csökkenhet a pályázó nettó árbevétele. A kiírás megszabja azt is, hogy a cég árbevételének három év alatt egy-ötmillió forintos támogatás esetén a kapott összeg minimum 1,2-szeresére, öt-ötvenmillió forintosnál 1,6-szeresére, ötven-ötszázmilliósnál pedig a kétszeresére kell növekednie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!